Tagasiside
Leidsid vea? Midagi võiks muuta?
Ole hea ja kirjuta lühidalt, et saaksime sinu elamust parandada. Saada
Lisa lemmikuks Lisa menüüsse

Vanakooli õunakook

« Tagasi

0 0 1


  • 20 etteval.+60 kerkim.+30 ahjus min

Autor:

Tegid seda toitu?


1
kommentaari

Õunakookide klassika


Koostisained

300 ml Piim (2,5%)
25 g Pärm
1 spl Suhkur
0.25 tl Sool
400 g Jahu (nisu)
50 g Või
2 spl Vaniljesuhkur kardemoniga
900 g Õun
4 spl Kaneel (pulber)

Valmistamine

1. Vedelda pärm 1 spl suhkruga, sega käesooja piima hulka.
2. Lisa sool ning vähehaaval jahu. Sega, kuni taigen lööb kausi küljest lahti.
3. Kata kauss puhta rätiga ja aseta sooja kohta kerkima u tunniks.
4. Laota kerkinud taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
5. Määri taigna pind väga pehme, peaaegu sulanud võiga ja raputa peale kardemoniga vaniljesuhkur.
6. Lao taignapõhjale ühtlaselt õunaviilud (mida tihedamalt laod, seda mahlasema koogi saad).
7. Raputa peale kaneel ja suhkur. Laota kõige peale võitükikesed.
8. Küpseta eelsoojendatud ahjus 180-200* juures u 30 min. 7. Tõsta ahjust, jahuta. Naudi!

  

Kommentaar


Ka need retseptid võivad Sulle huvi pakkuda


« Tagasi