0
kommentaari
Huvitav, vanaaegse hõnguga
Koostisained
1200 g | Õun |
200 g | Piparmünt (värske) |
100 g | Suhkur |
600 g | Suhkur (moosi) |
20 g | Vaniljesuhkur kardemoniga |
100 ml | Vesi |
Valmistamine
Valmistamine: 1. Pane väikesesse potti u 100ml vett, 100g suhkrut ja piparmündilehed. Keeda u 20 min. 2. Kurna siirup läbi sõela ja vala paksupõhjalisse moosikeetmise potti. 3. Lisa tükeldatud ja puhastatud õunad, lase keema tõusta ja keeda aeg-ajalt segades mõned minutid. 3. Tõsta pott pliidilt ja püreesta õunasegu saumikseriga. 4. Tõsta pott tagasi pliidile, lisa moosisuhkur. 4. Keeda tasasel tulel aeg-ajalt segades u 20 min. 5. Koori hoolikalt vaht. 6. Tõsta kuumalt purkidesse ja sule õhukindlalt.Säilib ületalve toatemperatuuril.
Kasuta pannkookide või pudru lisandiks. Sobib ka hallitusjuustu kõrvale. Naudi!
Tweet