Tagasiside
Leidsid vea? Midagi võiks muuta?
Ole hea ja kirjuta lühidalt, et saaksime sinu elamust parandada. Saada
Lisa lemmikuks Lisa menüüsse

Karamelline õunakook jõhvikatega

« Tagasi

5 1 1


  • 10 portsjonit
  • 25-30 min min

Allikas: PERENAINE.EE
Autor:

Tegid seda toitu?


1
kommentaari

Lihtsalt valmiv õunakook õhukesel vale-lehttainapõhjal, peal mõnusalt karamellised õunad koos mõnede hapukate jõhvikatega. Maitsev nii soojalt kui ka jahtunult.


Koostisained

1 dl Suhkur (fariin)
150 g Või
100 g Hapukoor (10%)
180 g Jahu (nisu)
5 tk Õun
100 g Jõhvikas
1 spl Kartulitärklis

Valmistamine

Vale-lehttainas:
• 100 g võid
• 100 g hapukoort
• 180 g nisujahu
• soola
Täidis:
• 4 - 5 suuremat õuna
• paar peotäit jõhvikaid
• 1 dl fariinsuhkrut
• 1 sl kartulitärklist
• 50 g külma võid

1. Sulata või, lase veidi jahtuda. Siis sega juurde hapukoor, jahu ja noaotsatäis soola.
2. Sega tainas ühtlaseks ning pane pooleks tunniks külmkappi tahenema.
3. Rulli tainas jahusel laual ahjuplaadist veidi väiksemaks suureks plaadiks (u. 20x30 cm).
4. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
5. Kui kasutad ostetud õunu, siis koori need (oma aia õunte puhul pole see tingimata vajalik).
6. Lõika õunad viiludeks, laota koogipõhjale. Puista peale jõhvikad.
7. Sega fariinsuhkur kartulitärklisega ning puista õuntele. Kõige peale laota väikesed võitükikesed (või riivi või jämeda riiviga ühtlaselt peale).
8. Küpseta 200-kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni kook on pealt kenasti küpsenud.

  

Kommentaar


Ka need retseptid võivad Sulle huvi pakkuda


« Tagasi