Tagasiside
Leidsid vea? Midagi võiks muuta?
Ole hea ja kirjuta lühidalt, et saaksime sinu elamust parandada. Saada
« Tagasi

5 1 2


  • 8-10 portsjonit
  • 20+120 min

Allikas: Menüü.ee
Autor:

Tegid seda toitu?


2
kommentaari

Gruusia köögist pärinev lambalihasupp


Koostisained

600 g Lambaliha
200 g Ploomid (kuivatatud)
100 g Riis (pikateraline)
3 tk Küüslauk (küüs)
2 tk Sibul
4 spl Tomatipasta
2 tk Loorberileht
1 spl Jahu (nisu)
Või
Toiduõli
Koriander (värske)
Pipar
Suhkur
Sool

Valmistamine

1. Pane kondiga lambaliha külma vette keema.
2. Koori tekkiv vaht ning keeda liha vaiksel kuumusel 1,5-2 tundi.
3. Keemise ajal lisa leeme sisse loorber ning mõned terad musta pipart.
4. Haki sibulad ning prae nad või ja õli segus klaasjaks.
5. Lisa hakitud küüslauk, prae veel 2-3 minutit ning sega juurde jahu.
6. Kuumuta saadud segu mõni minut ning kalla seejärel sibulad leeme sisse.
7. Kuumuta pannil tomatipasta, lisades talle vajadusel pisut vett. Maitsesta pastat suhkruga.
8. Lisa supile riis, mustadploomid ning tomatipasta.
9. Maitsesta leem soola ning suhkruga.
9. Kui riis on pehmenenud tõsta liha välja, lõigu tast suupärased tükid ning kalla liha tagasi supi sisse.
10. Lase leemel kaane all mõni minut maitsestuda ning serveeri seejärel värke koriandriga.

Parima tulemuse saad kasutades kontsentreeritud tomatipastat!

  

Kommentaar


Ka need retseptid võivad Sulle huvi pakkuda


« Tagasi